Paineaaltoterapia (SWT, ESWT, Shockwave)

ESWT-terapiassa korkeatehoinen ääniaalto vaikuttaa kudokseen. Tästä aiheutuu paranemista edistäviä vaikutuksia, kuten lisääntynyt neovaskularisaatio, kroonisen tulehduksen väheneminen, kollageenin stimulaatio ja kalsiumin liikaesiintymien liukeneminen. Näiden biologisten mekanismien stimulointi luo optimaalisen ympäristön paranemiselle. Vammautunut alue normalisoituu, toimintakyky palautuu ja kipuun saadaan lievitystä. BTL SWT -tuoteryhmä sisältää markkinoiden tehokkaimmat ja pienikokoisimmat laitteet. Ne on varustettu erittäin pitkäikäisellä ja ergonomisella applikaattorilla. www.shockwavetherapy.eu

nopea ja tehokas kivunlievitys
  • Ainutlaatuinen, noninvasiivinen ratkaisu tuki- ja liikuntaelinten kiputiloihin
  • Tarvitaan vain kolme-neljä hoitokertaa viikon välein
  • Terapian kesto vain n. 10 minuuttia

hoitoalueet

  • Ortopedia ja käsikirurgia
  • Kuntoutus
  • Urheiluvammat

LÄÄKETIETEELLISET VAIKUTUKSET
ANALGESINEN VAIKUTUS
-
VÄHENTÄÄ LIHASJÄNNITYSTÄ JA ESTÄÄ KOURISTUKSIA
 
Hyperemia on yksi paineaaltohoidon perusvaikutuksista kehossa. Se mahdollistaa hypertonisten lihasten ja niiden nivelsiteiden rakenteiden paremman energiansaannin. Lisäksi se vähentää aktiinin ja myosiinin patologista vuorovaikutusta. Tämä vähentää usein kipua aiheuttavaa lihasjännitystä.
P-aineen tehostunut hajaantuminen lieventää kipua ja vähentää turvotuksen riskiä
PARANEMISEN NOPEUTUMINEN
- KOLLAGEENIN TUOTANNON LISÄÄNTYMINEN
Vahingoittuneiden lihasten ja nivelsiteiden rakenteiden korjaamiseksi tarvitaan riittävä määrä kollageenia. SWT -teknologia stimuloi syvien kudosten kollageenin tuotantoa.
Lisääntynyt aineenvaihdunta ja mikroverenkierto: SWT -teknologia nopeuttaa nosiseptiivisten metaboliittien poistumista, lisää hapettumista ja mahdollistaa vahingoittuneen kudoksen energiansaannin. Se edistää histamiinin, LA:n ja muiden - usein happamien - ärsyttävien aineiden poistumista
LIIKKUVUUDEN PALAUTUMINEN
- KALKKEUTUNEIDEN FIBROPLASTIEN LIUKENEMINEN
SWT -teknologia liuottaa kalkkiutuneita fibrobpasteja ja aloittaa biokemiallisen kalkinpoiston kalkkikeräytymissä tai artroosin oireissa.